Welke autoverzekering doet niet moeilijk? Oplossingen & Tips!

Sommige mensen worden meerdere keren geweigerd bij autoverzekeraars. Het is natuurlijk erg vervelend als een verzekeraar je aanvraag afwijst. Verzekeraars kunnen nou eenmaal moeilijk doen en zullen bepaalde mensen niet accepteren. Toch heb je een autoverzekering nodig om de weg op te kunnen. Maar welke autoverzekering doet nou niet moeilijk? Niet elke verzekeraar hanteert dezelfde criteria voor een acceptatie. Maar toch: hoe groter het risico is voor de verzekeraar, hoe sneller ze iemand afwijzen. We laten je vandaag zien hoe ook jij aan een autoverzekering kan komen!

Waarom word ik geweigerd bij een autoverzekering?

Je kunt je auto maar niet verzekerd krijgen. Je kunt voor verschillende factoren worden afgewezen. Bijvoorbeeld omdat je teveel schades hebt gereden, of op basis van je leeftijd. Ook kan het zijn dat je een te dure auto rijdt voor je leeftijd. Verzekeraars zullen nou eenmaal niet snel een 18 jarige in een Ferrari verzekeren. Ben jij afgewezen door een verzekeraar? Dan heb je recht op een goed gemotiveerde afwijzing. Dit betekent dat de verzekeraar duidelijk moet aangeven waarom ze jou afwijzen. De gedragscode verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars schrijft dat voor.

Verschillende redenen voor het weigeren van een autoverzekering:

Autoverzekering afsluiten met schadeverleden

Alle schades die worden geregistreerd worden opgeslagen in een database, genaamd Roy Data. Elke verzekeraar kan deze database inzien. Als je dus veel schades hebt gereden, kan elke verzekeraar dit zien en daarom is het lastig om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Gelukkig doen niet alle autoverzekeraars moeilijk.

Acceptatiebeleid bij verzekeraars

Elke autoverzekeraar heeft een ander acceptatiebeleid. De ene verzekeraar is wat soepeler in het acceptatiebeleid en de ander is streng. Verzekeraars kunnen hun acceptatiebeleid ook wijzigen. Als een verzekeraar je autoverzekering aanvraag weigert zijn zij wel verplicht dit te motiveren. Als klant heb je het recht om te weten waarom je wordt afgewezen.

Welke autoverzekering doet niet moeilijk?

De meeste autoverzekeraars hanteren dezelfde criteria als het gaat om acceptatie. Je kunt dus aanvragen doen bij verschillende verzekeraars, maar de uitkomst zal dan vaak hetzelfde zijn. Over het algemeen zijn de grote verzekeraars niet zo streng in hun acceptatiebeleid, kijk eens bij ASR, ANWB, Nationale Nederlanden of Allianz Direct. Deze kun je via onze vergelijker vinden.

Roxo autoverzekering Na een weigering of recent ongeluk

We kijken naar verzekeringen die wat minder streng zijn, bijvoorbeeld Roxo autoverzekeringen. Roxo valt onder de Nationale Nederlanden en is een nieuw merk op de verzekeringsmarkt. Roxo is alleen af te sluiten via Independer. Roxo doet niet moeilijk als het gaat om autoverzekeringen en gebruiken een nieuwe methode om je premie te bepalen. Bij deze methode kijken ze puur naar je persoonlijke situatie, wel zo eerlijk. Zij staan er zelfs om bekend dat ze scherpe premies bieden, ook wanneer je recent een ongeluk gehad hebt of jong bent. Bekijk hier onafhankelijke Roxo reviews.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *