Wanneer kun je overstappen van autoverzekering?

Het is altijd mogelijk om te wisselen van autoverzekering. Overstappen naar een andere verzekeraar is makkelijk en snel geregeld. Overstappen van autoverzekering kan in een paar stappen:

  1. Je huidige autoverzekering opzeggen.
  2. Het opzegtermijn van je huidige autoverzekering af laten lopen.
  3. Een nieuwe autoverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar

Waarom overstappen van autoverzekering?

Er zijn veel verschillende redenen om over te stappen naar een andere autoverzekering. De meest voorkomende reden is om geld te besparen. Verzekeraars veranderen jaarlijks hun premie en de persoonlijke situatie van mensen veranderd. De auto wordt elk jaar ouder of je rijdt minder kilometers door bijvoorbeeld corona. Deze factoren hebben ook betrekking op je autopremie. Een andere reden om over te stappen is om betere dekking te krijgen of betere voorwaarden te krijgen.

1. Huidige autoverzekering opzeggen

Bij sommige verzekeraars kun je dagelijks opzeggen. Bij andere kan dat maandelijks. Het hangt van de verzekeraar af. Ons advies is om dit in je eigen polis even goed te bekijken. Je autoverzekering mag nooit stilzwijgend worden verlengd. Wanneer je autoverzekering dus afloopt, dien je hiervan op de hoogte te worden gesteld. Dit is van toepassing bij bijna alle verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars.

Redenen om je autoverzekering op te zeggen

Opzeggen van de autoverzekering kan met verschillende redenen. De meest gebruikte reden is dat mensen willen overstappen naar een nieuwe autoverzekering. Een andere veel gebruikte reden is omdat de auto verkocht is.

Hoe zeg je je autoverzekering op?

Sommige vergelijkingssites zoals bijvoorbeeld Independer, helpen jou met het opzeggen van je huidige autoverzekering. Via Independer krijg je dan een link waarmee je makkelijk en snel een opzegbrief maakt. Ook Overstappen.nl heeft een regeling dat wanneer je via hun een autoverzekering afsluit, zij ervoor zorgen dat je oude contract gegarandeerd wordt opgezegd. Wil je niet overstappen via Independer of Overstappen? In de meeste gevallen moet je dan zelf je autoverzekering opzeggen, dit doe je bijvoorbeeld door een opzegbrief te sturen.

2. Opzegtermijn autoverzekering af laten lopen

Een nieuwe autoverzekering heeft meestal een contract van 1 jaar. Na dat eerste jaar is je autoverzekering dagelijks op te zeggen, met opzegtermijn van 1 maand. Soms is dit anders, bij sommige verzekeraars kun je in het eerste jaar al dagelijks opzeggen. Bekijk de polis van je autoverzekering om hier zeker van te zijn. Wanneer de autoverzekering is verlopen, kun je direct je nieuwe autoverzekering afsluiten.

3. Een nieuwe autoverzekering afsluiten

Een nieuwe autoverzekering afsluiten kan online direct geregeld worden. Via onze vergelijker kun je honderden autoverzekeringen vergelijken nadat je je gegevens hebt ingevuld. Zo zie je direct de beste autoverzekering voor jouw persoonlijke situatie. Kies een verzekering die het best bij jou past. Vervolgens kun je de autoverzekering online afsluiten en kun je vaak dezelfde dag nog de weg op!

Overstappen van autoverzekering kan interessant zijn. Als u jaren al dezelfde autoverzekering heeft kan het goed zijn dat u elders een goedkopere premie vindt of dat de voorwaarden elders beter zijn. Of bent u gewoon op zoek naar een nieuwe verzekeraar met betere service?

Wanneer kun je overstappen van autoverzekering?
Wanneer kun je overstappen van autoverzekering?
Wanneer kun je overstappen van autoverzekering?
Wanneer kun je overstappen van autoverzekering?

Wanneer overstappen van autoverzekering?

Een autoverzekering is een contract dat je aangaat voor een langere periode. Meestal een periode van een jaar. Wil je overstappen van autoverzekering? Dan maakt het niet uit in welke maand je dit doet. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is wanneer je andere autoverzekering afloopt. Heb jij je oude autoverzekering al langer dan een jaar? Dan is de kans groot dat je opzegtermijn 30 dagen is. Heb jij je autoverzekering minder lang dan een jaar? Vaak kom je dan niet onder je jaarcontract uit, dit is echter anders bij elke verzekeraar. Kijk hiervoor dus goed in je verzekeringspolis.

Wijzigingen door verzekeraar

Wanneer je verzekeraar een premiestijging doorvoert of de voorwaarden in jou nadeel verandert, kun je zonder opzegtermijn overstappen van autoverzekering. Dat is dus een goed moment om over te stappen. Het is dan wel noodzakelijk om op korte termijn te reageren op de premiestijging. Een tip van ons is: zeg nooit de verzekering op totdat je bent goedgekeurd voor een nieuwe autoverzekering.

Overstappen na schade

Let op bij het overstappen na schade. Het kan zomaar zijn dat je negatief staat in het aantal schadevrije jaren. Premies worden dan een stuk duurder. Daarnaast zullen verzekeraars je makkelijker weigeren. Zeg dus nooit je huidige autoverzekering direct op na schade. Je zult eerst geaccepteerd moeten worden bij een andere verzekeraar.

Betaal niet teveel en stap zelf ook over op een andere autoverzekering. Ons advies is om jaarlijks meerdere keren je autoverzekering te vergelijken. Ook het opzeggen wordt vaak voor je geregeld. Twijfel dus niet en bereken je autoverzekering.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *