Veelgestelde vragen

 • Hoe zeg ik mijn huidige autoverzekering op?
  Als u van plan bent om over te stappen moet uw huidige autoverzekering opgezegd worden. Dit kan u doen op verschillende momenten. Meestal heeft een autoverzekering een opzegtermijn van 1 maand.
  • U kunt uw autoverzekering opzeggen op de dag van de contractvervaldatum van uw huidige autoverzekering. Veel autoverzekeringen worden namelijk afgesloten voor 1 jaar. Als dat jaar voorbij is kunt u de autoverzekering opzeggen, let er wel op dat de opzegtermijn vaak 1 maand is. Voor precieze voorwaarden dient u te kijken in de polis van uw autoverzekeraar.
  • U kunt uw autoverzekering opzeggen bij het overschrijven van de auto. Gaat u een nieuwe auto kopen en gaat u uw oude auto inruilen. Dan is het mogelijk om op de dag van overschrijving de autoverzekering op te zeggen. Let wel op dat u met uw nieuwe auto wel verzekerd naar huis rijdt. Een WA autoverzekering is verplicht om te hebben in Nederland.
  • Uw autoverzekering opzeggen wanneer er iets in uw polis verandert. Dit is de minst voorkomende reden waarom mensen een autoverzekering opzeggen, echter gebeurt het wel regelmatig. Als uw verzekeraar iets verandert in de polis, bijvoorbeeld de premie kosten of andere voorwaarden in de polis worden negatief gewijzigd, dan is het mogelijk om uw autoverzekering op te zeggen.
  Voor het opzeggen van uw autoverzekering dient u vrijwel altijd bij de desbetreffende verzekeraar te zijn. Sommige verzekeraars staan voor u klaar om het voor u te regelen, bijvoorbeeld: Independer. Wanneer u bij Independer een autoverzekering afsluit, regelen zij dat uw oude autoverzekering wordt opgezegd (LET OP! dit is afhankelijk van uw huidige autoverzekeraar, niet elke verzekeraar werkt hieraan mee). Ga voor meer informatie naar de website van Independer.
 • Welke autoverzekering moet ik kiezen?
  U heeft de keuze uit drie verschillende soorten autoverzekeringen:
  1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA autoverzekering) EenĀ WA verzekeringĀ dekt de schade waarvoor de autobezitter wettelijk aansprakelijk is. Dit is dus de minimale autoverzekering die afgesloten dient te worden. DeĀ WA autoverzekeringenĀ zijn daarom ook vaak het goedkoopste. Bij eenĀ WA verzekeringĀ wordt alleen de schade vergoed waarvoor de eigenaar aansprakelijk is. Alleen externe schade wordt gedekt. De schade aan de auto of aan de bestuurder zelf wordt niet vergoed, hiervoor moet je een andere autoverzekering afsluiten. De meeste mensen kiezen voor een WA verzekering als de auto ouder is dan 10 jaar.
  2. WA + Beperkt Casco Autoverzekering Een WA+ autoverzekering biedt dekking als een normaleĀ WA autoverzekering, maar dan met een paar extraā€™s. ZoĀ biedĀ een WA+ ook dekking tegen schade aan de eigen auto in een aantal gebeurtenissen. Dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen, bij WA+ is dit vaak bij een ongeluk niet en bij een storm of dergelijks wel. Nogmaals, lees hiervoor even goed de polis door, omdat het per verzekering kan verschillen. Ook bij diefstal of brand wordt vaak dekking geboden, hierbij geldt meestal wel een eigen risico. De meeste mensen kiezen een WA + beperkt casco verzekering als de auto 6-10 jaar oud is.
  3. All Risk Autoverzekering (WA + Volledig Casco) Een All-risk autoverzekering is de meest complete autoverzekering die afgesloten kan worden. Bij een All-risk autoverzekering is de schade aan de eigen auto in de meeste gevallen gedekt. Ook bij vandalisme, diefstal, storm en zelfs bij schade aan de auto door een zelf veroorzaakte aanrijden is je auto vrijwel altijd verzekerd. Check dit wel in de polis van de verzekering die je gaat afsluiten, verzekeraars kunnen namelijk afwijken. De meeste mensen met een nieuwe auto van 0-5 jaar kiezen een All Risk autoverzekering
 • Hoe kan ik geld besparen op mijn autoverzekering?
  Om geld te besparen op je autoverzekering moet je:
  • Meerdere keren per jaar je autoverzekering vergelijken
  • Rijdt zoveel mogelijk schadevrij, hierdoor krijgt u korting op de premie
  • Rijdt geen onnodige kilometers en zo weinig mogelijk per jaar
  • Kies de goede dekking (neem geen All Risk verzekering als de auto het niet waard is)
 • Welke verzekeraars worden er vergeleken?
  Via onze vergelijker worden honderden autoverzekeringen vergeleken. Wij werken altijd met actuele premies en prijzen. Let wel op: onze vergelijking is geen advies, wij helpen enkel met het maken van een vergelijking, maar wij geven geen advies. Enkele verzekeraars die mee doen zijn:
  • ANWB
  • Allianz Direct
  • ASR
  • Nationale Nederlanden
  • Avero Achmea
  • Reaal