Heeft Motor revisie invloed op je Autoverzekering?

In dit artikel leggen we je uit wat motor revisie inhoudt en of dit invloed heeft op je autoverzekering. Heb jij net je auto motor laten reviseren of ben je van plan dit te gaan doen? Lees dan gauw verder, want aanpassingen aan je auto kunnen wel degelijk invloed hebben op je autoverzekering.

motorrevisie autoverzekering

Wat is Motor revisie?

Motor revisie houdt in dat een motor volledig uit elkaar gehaald wordt en vervolgens weer in elkaar gezet wordt als nieuw. Als de motor eenmaal uit elkaar is worden alle onderdelen gecontroleerd en grondig gereinigd. Zo goed gereinigd zodat ze er weer uitzien als nieuw. Onderdelen die niet meer goed zijn worden vervangen met nieuwe onderdelen. De motor wordt dus volledig hersteld en in nieuwstaat gebracht. Motor revisie is niet alleen mogelijk bij auto’s, maar ook bij andere voertuigen en machines.

Vaak wordt bij een revisiebedrijf eerst gekeken of de motor gerepareerd kan worden, als dit niet kan. Wordt de motor gereviseerd of geheel vervangen voor bijvoorbeeld een nieuw exemplaar.

Waarom een motor reviseren?

Een keuze voor een motor revisie kan erg uiteenlopen. Sommige auto’s waarvan de motor stuk gaat zijn nog erg nieuw, het is zonde om dan de hele auto weg te doen. Deze mensen kiezen vaak voor een motor revisie of een compleet nieuwe motor in hun auto.

Ook kan het zijn dat mensen een oldtimer hebben of een andere auto waar ze heel erg aan gehecht zijn. Deze auto’s doen ze niet graag weg en willen ze in goede staat houden. Daarnaast heb je mensen die perse hun auto willen behouden omdat ze hem fijn vinden rijden.

Welke invloed heeft Motor revisie op je Autoverzekering?

Sommige aanpassingen op je auto hebben invloed op je autoverzekering. Motor revisie valt hier niet altijd onder, een nieuwe motor in je auto laten zetten soms wel.

Bij een standaard motor revisie krijgt je auto geen ander geluid, andere chip of andere turbo. Kortom, bij een normale motor revisie krijgt je auto niet meer vermogen of geluid. Een standaard motorrevisie heeft dus geen invloed op je autoverzekering. Je moet je auto wel laten herkeuren.

Bij een motor revisie waarbij je auto een harder geluid krijgt of meer vermogen, kan het wel invloed hebben op je autoverzekering. Dit wordt dan geen standaard motor revisie genoemd, maar er wordt ook getuned. Je moet je auto laten herkeuren als:

  • Je auto meer geluid maakt
  • Als je auto meer dan 20% sneller wordt
  • Als je auto meer dan 20% zwaarder wordt

Bij een compleet nieuwe motor in je auto kan het dus zijn dat 1 van deze 3 factoren werkelijkheid wordt. Op dat moment moet je je auto laten herkeuren en zul je ook zien dat het invloed heeft op je autoverzekering. De autoverzekering premie zal hoger worden dan voorheen.

Motor revisie heeft geen invloed op je schadevrije jaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *