Goedkope Autoverzekering Afsluiten?

Met deze handige online autoverzekeringen vergelijker kunt u direct online uw auto verzekeren, vul uw gegevens in en kies de goedkope autoverzekering die bij u past!

 

Waarom Autoverzekeringen vergelijken?

Er zijn meerdere redenen om je autoverzekering te vergelijken, maar de belangrijkste blijft altijd de prijs van de autoverzekering. Iedereen wil een zo goedkoop mogelijke autoverzekering. Autoverzekeringen vergelijken is niet alleen goed voor mensen die een nieuwe autoverzekering aanschaffen, maar ook voor mensen die al jarenlang een autoverzekering hebben afgesloten. Als mensen al jaren dezelfde autoverzekering hebben is de kans groot dat deze niet meer bij hen past. Een goedkope autoverzekering staat dan voor ze te wachten. Vergelijk dus regelmatig je autoverzekering en niet alleen wanneer je een nieuwe afsluit.

Goedkope Auto premie berekenen

Via onze vergelijkingstool kun je snel en eenvoudig je auto premie berekenen. Het kost verder niks om je premie te berekenen, pas als je de autoverzekering echt wilt afsluiten moet je betalen. Het enige wat je moet doen om je autoverzekeringspremie te berekenen is enkele gegevens invullen.

  1. Vul je postcode en huisnummer in.
  2. Vul je kenteken in.
  3. Vul je geboortedatum in.
  4. Vul de leeftijd in waarop je je rijbewijs hebt gehaald.
  5. Vul je schadevrije jaren in. Deze vindt je in je verzekeringspolis
  6. Kies je soort dekking. (WA, WA+ of All-risk)
  7. Vul het geschatte aantal kilometers per jaar in.
  8. Kies je gewenste betalingstermijn (Bij vrijwel alle verzekeraars is het mogelijk om maandelijks of jaarlijks te betalen, dit is een vrije keuze)

Welke factoren hebben invloed op de autopremie?

De prijs van je autoverzekering wordt bepaald d.m.v. verschillende factoren. De belangrijkste factoren die invloed hebben op je autopremie zijn: leeftijd, schadevrije jaren, hoelang je in het bezit bent van een rijbewijs en de soort auto. Er zijn nog meer factoren die invloed hebben op de prijs van je autoverzekering.

Een tip van ons is om regelmatig je autoverzekering te vergelijken, zo’n 2 of 3 keer per jaar. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald, het kan zomaar honderden euro’s per jaar schelen!

Waar moet u op letten bij een autoverzekering?

Het is bij iedereen verschillend waar je op moet letten wanneer je een autoverzekering afsluit. De kosten kunnen ook erg uiteen lopen. Er zijn heel erg veel verschillende vormen autoverzekeringen, verzekeraars en eventueel zelfs nog aanvullende verzekeringen. Dat zijn voordelen, een autoverzekering kun jij afsluiten zoals jij het wilt, er is erg veel variatie. Ga voor meer informatie over waar u op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering naar deze pagina.

Direct van autoverzekering overstappen

Via onze vergelijker is het mogelijk om direct van autoverzekering over te stappen. Meestal kun je dan binnen 60 minuten de weg op. Let wel op, dit verschilt per verzekeraar. Check dit dus eerst goed na voor je de weg op gaat. Kies via onze autoverzekeringen vergelijker een autoverzekering uit, vervolgens ga je naar de pagina van de verzekeraar en daar kun je het verder afsluiten bij de verzekeraar.

Aan het overstappen zitten verder weinig kosten verbonden, soms zitten er wat administratiekosten bij. Sommige vergelijkingssites zeggen direct je oude autoverzekering op. Dit kunnen wij helaas nog niet voor u doen. Vergelijkingssite Independer doet dit bijvoorbeeld wel, of neem een kijkje op:

Pricewise autoverzekering
Independer autoverzekering
Unitedconsumers autoverzekering
Diks autoverzekering

 

Hoe vindt je nou de goedkoopste autoverzekering?

Door veel autoverzekeringen vergelijkers in te vullen vindt je absoluut de goedkoopste autoverzekering. De vergelijkingssites die hierboven afgebeeld staan zou je eens kunnen proberen, klik op de foto en je bent direct bij de vergelijker! Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens invullen, de kilometers per jaar die je rijdt en de dekking. Vervolgens kun je direct prijzen zien, en als je wilt, direct online je autoverzekering afsluiten.

Hoe wordt een autoverzekering goedkoop?

Er zijn meerdere factoren die een autoverzekering goedkoop maken. Als allereerste heb je zelf de keuze in de soorten dekkingen, WA is het goedkoopste, vervolgens WA + en de duurste is WA + volledig Casco (All risk). Meestal kiezen de mensen met een auto van ouder dan 10 jaar voor een WA verzekering. Voor een auto van 6-10 jaar voor een WA + verzekering. En de mensen met een auto van 0-5 jaar voor een All risk verzekering. Is de dagwaarde van je auto hoog? Kies dan voor een goede verzekering (All risk).

Ook bij het kopen van de auto kun je dus alvast rekening houden met de autoverzekering. Een zware auto is duurder in de verzekering dan een lichte. En een nieuwere auto is vaak duurder dan een oudere, afhankelijk van de dagwaarde.

Kortingen

Ben jij op zoek naar korting op je autoverzekering? Veel verzekeraars hebben aanbiedingen bij het afsluiten van een autoverzekering. Kijk bijvoorbeeld naar de ANWB, nu 15% korting op wegenwacht. Ook deze aanbiedingen staan in onze vergelijker. Daarnaast kun je de meeste korting krijgen door schadevrije jaren op te bouwen, zelfs tot wel 80%. Deze schadevrije jaren kun je ook nog eens meenemen naar andere verzekeraars, je raakt ze dus nooit kwijt, totdat je schade meldt.

besparen op je autoverzekering

Besparen op je autoverzekering, hoe doe je dat? Onze tip is om meerdere keren per jaar je autoverzekering te vergelijken. Daarnaast kun je besparen op het aantal jaarlijkse kilometers, probeer zo min mogelijk te rijden, dan krijg je ook een goedkopere autoverzekering.

Een goedkope autoverzekering bij jouw persoonlijke situatie

Voor een autoverzekering die precies past bij jouw persoonlijke situatie, moet je bij Roxo zijn. Roxo is onderdeel van Nationale Nederlanden. Zij kijken naar je persoonlijke situatie, en op basis daarvan bepalen zij jouw premie. Ook wordt er rekening gehouden met andere aanbieders, je leeftijd en je schadeverleden. Wanneer je jong bent of recent een ongeluk hebt gehad, kan je rekenen op een scherpe premie tegenover andere autoverzekeraars.


Bekijk onze laatste berichten