Goedkoop je eerste autoverzekering afsluiten? Tips & Hulp

Je zult je eerste autoverzekering moeten afsluiten wanneer je jouw eerste auto op je eigen naam krijgt. Wanneer een auto op je eigen naam staat, moet je ook zelf de auto verzekeren. In realiteit komt het vaak voor dat de eerste auto en autoverzekering op naam van de ouders staat, dat scheelt in de kosten. Jongeren tot 24 jaar betalen naar verhouding veel voor hun eerste autoverzekering. Dit komt doordat jongeren nou eenmaal vaker schade rijden en nog geen schadevrije jaren opgebouwd hebben. In dit artikel lees je hoe je je eerste autoverzekering kan afsluiten en waar je op moet letten.

Het afsluiten van een autoverzekering is heel erg gemakkelijk en kan binnen 2 minuten online gebeuren. Vindt direct de goedkoopste autoverzekering voor je eerste auto via onze vergelijker.

Eerste Autoverzekering afsluiten | Tips en Uitleg

Het is belangrijk om eerst naar autoverzekeringen te kijken voordat je een auto koopt. Soms komt het voor dat jongeren onder de 24 jaar een te snelle auto kopen waardoor geen verzekeraar de auto wil verzekeren. Jongeren onder de 24 jaar zijn al een risicogroep voor verzekeraars, en een snelle auto helpt ze daar niet bij.

Autoverzekering op naam van ouders

Zoals we net al zeiden kiezen veel beginnende bestuurders onder de 24 jaar om hun autoverzekering op naam van hun ouders te zetten. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen, alle uitleg daarover vindt je op de pagina: Autoverzekering kind op naam ouders.

Meerdere autoverzekeringen bij één verzekeraar

Een andere manier om kosten te besparen is om dezelfde verzekeraar te kiezen als je ouders hebben. Vaak kun je ook korting krijgen als er meerdere voertuigen verzekerd worden bij een verzekeraar.

Eerste autoverzekering en schadevrije jaren

Wanneer je je eerste autoverzekering gaat afsluiten heb je nog geen schadevrije jaren kunnen opbouwen. Schadevrije jaren kunnen je veel korting geven op je autopremie. Bij sommige verzekeraars kan die korting oplopen tot wel 85%. Per opgebouwd schadevrij jaar bouw je meer korting op. Rij jij de eerste jaren schadevrij? Dan zal je autopremie al een stuk minder duur worden.

Welke dekking is geschikt bij een eerste auto?

Over het algemeen zijn er 3 verschillende soorten autoverzekeringen; WA, WA+ (beperkt Casco en WA + Volledig Casco. De minimale verzekering die afgesloten moet worden is een WA verzekering.

WA Verzekering (WEttelijke aansprakelijkheid)

Een WA verzekering vergoed schade die je aan anderen/andermans spullen toebrengt. Elke auto dient minimaal WA verzekerd te zijn. Schade aan je eigen auto wordt niet vergoed bij een WA verzekering.

Een WA verzekering wordt meestal gekozen bij auto’s ouder dan 9 jaar.

WA + Beperkt casco

Een WA + beperkt casco verzekering biedt dekking aan schade die je aan anderen/andermans spullen toebrengt. Het is een WA verzekering met een paar extra’s. Die extra’s zijn vaak dingen als diefstal, brand, storm-, of ruitschade. Dit is niet bij elke verzekeraar hetzelfde, daarom moet je van tevoren goed de polis doorlezen van de verzekeraar.

Een WA + Beperkt casco verzekering wordt meestal aangeraden voor auto’s van 6-8 jaar oud.

WA + Volledig Casco

Een WA + Volledig Casco is de meest complete autoverzekering. Het biedt dekking aan je eigen auto en aan anderen waaraan je schade toebrengt.

Een WA + Volledig Casco wordt aangeraden voor auto’s jonger dan 5 jaar.

Aanvullende verzekeringen

Het is ook mogelijk om aanvullende verzekeringen toe te voegen aan je bestaande pakket. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een inzittende verzekering. Deze vergoed schade die inzittende van de auto oplopen. Er zijn nog meer aanvullende verzekeringen, je kunt ze per verzekeraar zien.

Eerste autoverzekering afsluiten

Je kan via onze autoverzekeringen vergelijker direct je eerste autoverzekering afsluiten. Via onze vergelijker weet je zeker dat je niet teveel betaald. Het enige wat je hoeft te doen is wat gegevens invullen waaronder je kenteken. Vervolgens zie je meerdere verzekeringen van meerdere verzekeraars. De autoverzekering die bij jouw past kun je zo uitkiezen. Vul je gegevens in in onze vergelijker en je ziet zelf hoe belachelijk veel de prijzen van verzekeraars uiteen kunnen lopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *