De Autoverzekering van kind op naam ouders, Mag het?

In dit artikel bespreken we een veelbesproken vraag. Mag je een autoverzekering die voor je kind is op naam van de ouders zetten? Het scheelt vaak heel erg veel in de kosten, maar er zitten een paar nadelen aan. Ook mag het niet altijd, een auto die op jouw naam staat, moet je op je eigen naam verzekeren. Een autoverzekering op naam van je ouders kan dus alleen wanneer de auto ook op naam van de ouders staat.

Wanneer mag je een autoverzekering op naam van ouders zetten?

Dit mag alleen wanneer de auto ook op de naam van een van de ouders staat. Wanneer de auto op naam van het kind staat, moet deze ook door het kind verzekerd worden. Als de auto niet op naam van het kind staat kan het financieel aantrekkelijk zijn om de autoverzekering op naam van de ouders te zetten.

Lees hier meer over waarop je moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering.

Wat zijn de nadelen van een autoverzekering op naam van de ouders zetten?

Het grootste nadeel is dat het kind geen schadevrije jaren opbouwt. Dit kan later veel geld kosten, schadevrije jaren kunnen je tot wel 80% no-claim korting geven op je autoverzekering. Hoe eerder je begint met schadevrije jaren opbouwen, hoe meer korting je krijgt op je premie.

Wat moet je overwegen?

In het begin is het dus goedkoper om de autoverzekering op naam van de ouders te zetten, maar na een paar jaar zul je alsnog veel geld moeten betalen. Daarnaast zijn premies voor jongeren niet voor niets hoog, jongeren rijden nou eenmaal vaker schade dan ervaren automobilisten. Verzekeraars zien jongeren tot 24 jaar als risicogroep. Na je 24e zal de autopremie dus lager zijn, dit kun je checken in onze autoverzekeringen vergelijker. Vul bij je geboortedatum het getal in dat je 24 jaar oud zou zijn. Je krijgt direct prijzen te zien.

Als de ouders veel schadevrije jaren hebben opgebouwd, zou het zonde zijn als door het kind de schadevrije jaren terugvallen. Je zult dus zelf moeten uitrekenen en afwegen of je goedkoper uit bent wanneer je van je 18e tot 24e de verzekering op naam van je ouders zet. Of dat je direct zelf een autoverzekering afsluit en schadevrije jaren opbouwd. In onze vergelijker kun je dit haarfijn uitrekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *