Online je Autoverzekering afsluiten, snel en makkelijk

✅ Bereken je autopremie binnen 1 minuut
✅ Direct online je autoverzekering afsluiten
✅ Na het afsluiten vrijwel direct de weg op
✅ Geld besparen door je autoverzekering te vergelijken
✅ Kies zelf hoe en wat je wil verzekeren
✅ Vergelijk het grootste aanbod

Autoverzekering afsluiten

Via autoverzekeringen-vergelijker.nl kun je direct online je autoverzekering afsluiten. Je vergelijkt tientallen autoverzekeringen met elkaar door enkele gegevens in te vullen. Daarna zie je direct de beste autoverzekeringen voor jouw persoonlijke situatie.

Vergelijken en daarna afsluiten

Met autoverzekeringen vergelijken kun je erg veel geld besparen. Autopremies worden elk jaar lager, zit jij al jarenlang bij dezelfde autoverzekeraar? Dan is de kans groot dat je nu een goedkopere autoverzekering af kunt sluiten. Vergelijk dus meerdere keren per jaar en zo weet je zeker dat je niet teveel betaald! Direct na het vergelijken kun je online je autoverzekering afsluiten.

In enkele stappen online je autoverzekering afsluiten:

 1. Ga naar onze autoverzekeringen vergelijker.
 2. Vul je persoonlijke gegevens in zoals, postcode, huisnummer, kenteken, geboortedatum etc..
 3. Vul in op welke leeftijd je je rijbewijs hebt behaald.
 4. Vul je schadevrije jaren in.
 5. Kies je dekking, WA, WA+ beperkt casco of WA + casco.
 6. Kies het aantal kilometers dat je rijdt per jaar.
 7. Kies je betalingstermijn, maandelijks of jaarlijks.

De bovenstaande gegevens hebben wij (en elke andere vergelijkingssite) nodig om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Op basis van jou gegevens kunnen wij autoverzekeringen zo goed mogelijk vergelijken en u een passende verzekering aanbieden.

Wanneer moet je een autoverzekering afsluiten?

Vanaf welk moment moet je je auto verzekeren? Dit moet vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat en je ermee de openbare weg op gaat. Dus als je een auto koopt of een auto overschrijft op jouw naam, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je hoeft dus geen autoverzekering af te sluiten als je niet de openbare weg op gaat.

De minimale verzekering die afgesloten dient te worden is een WA-verzekering. Deze verzekering dekt de schade die jij toebrengt aan anderen bij een ongeluk.

Autoverzekering afsluiten en direct de weg op?

In de meeste gevallen kun je na het online afsluiten van je autoverzekering direct de weg op. Let wel op dat je dit eerst navraagt bij de autoverzekeraar. Zij moeten de aanvraag namelijk eer accepteren. Sommige verzekeraars geven ook een voorlopige dekking. Met de voorlopige dekking kun je sowieso direct de weg op na het afsluiten van een autoverzekering. Een voorlopige dekking biedt dekking tussen de tijd dat je een autoverzekering afsluit en het moment dat de verzekeraar de aanvraag accepteert. Met name in het weekend kan het wat langer duren dat de verzekeraar je aanvraag accepteert.

Waar moet je opletten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je op verschillende dingen letten waaronder:

 • Verschillende vormen autoverzekeringen
 • Schade aan je auto, wat nu?
 • Verschillende verzekeraars
 • Aanvullende verzekeringen
 • Schadevrije jaren

Welke autoverzekering afsluiten?

WA

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. De meest gekozen autoverzekering is de WA verzekering. Met de WA verzekering ben je enkel verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Een WA verzekering wordt meestal afgesloten bij auto’s ouder dan 9 jaar.

WA + Beperkt Casco

De WA + beperkt casco verzekering biedt net als de WA verzekering dekking voor schade die je toebrengt aan anderen. Daarnaast heeft deze verzekering nog een paar extra’s. Zoals dekking bij storm- of brandschade en bijvoorbeeld ruitschade. Dit is niet bij elke verzekeraar hetzelfde, lees daarom voor het afsluiten goed de polis door van de verzekeraar. Deze verzekering wordt meestal afgesloten bij auto’s van 6-8 jaar oud.

WA + volledig casco (ALL-Risk)

De WA + volledig casco verzekering is de meest complete autoverzekering. Het biedt dekking aan je eigen auto en aan anderen waar je schade aan toebrengt. Vrijwel altijd ben je ook verzekerd voor diefstal. Deze verzekering wordt meestal afgesloten bij auto’s jonger dan 5 jaar.

aanvullende verzekeringen

Het is ook mogelijk om aanvullende verzekeringen toe te voegen aan je bestaande verzekering. Een voorbeeld van aanvullende verzekeringen is een inzittende verzekering. Deze vergoed schade die inzittende van de auto oplopen. Zo zijn er nog meer aanvullende verzekeringen, je kunt ze per verzekeraar zien.

Schadevrije jaren

Schadevrij rijden wordt beloond! Heb jij al een aantal jaren je rijbewijs en heb je al eerder verzekeringen afgesloten? Dan kan het zijn dat je schadevrije jaren hebt opgebouwd. Met schadevrije jaren kun je tot wel 80% no-claim korting krijgen op je autopremie. Lees hier meer over schadevrije jaren.

Autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs

Heb je geen rijbewijs, maar wil je toch een autoverzekering afsluiten? Lukt het niet omdat verzekeraars je aanvraag niet accepteren? Dit is een bekend probleem. Veel verzekeraars accepteren je aanvraag niet wanneer je geen rijbewijs hebt. De hoofdbestuurder van de auto moet namelijk wel een rijbewijs hebben. Daarnaast moet het ook vaak iemand zijn die op hetzelfde adres woont. Wat ook veel gebeurd is dat de autoverzekering van het kind op naam van de ouders gezet wordt, maar hier zitten ook regels aan verbonden.

Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Bekijk hier een filmpje van de ANWB, met uitleg over welke autoverzekering u het beste kunt kiezen.