ANWB Vakantie Autoverzekering

Er zijn verschillende mogelijkheden om tijdelijk een (extra) autoverzekering te nemen wanneer je op vakantie gaat. Zo heeft de ANWB de:
Wegenwacht Europa“>ANWB wegenwacht Europa Service (max 18 dagen)
– ANWB Reisverzekering met autohulp service (ook voor Wegenwacht Camper“>campers en caravans)
– ANWB Autoverzekering in het buitenland

Dit zijn 3 voorbeelden die je als klant zou kunnen kiezen, in dit artikel gaan we dieper op deze mogelijkheden in.

Met een ANWB Autoverzekering op vakantie (ANWB wegenwacht Europa)

Ga je op vakantie en wil je voor een korte periode zeker zijn van pechhulp in het buitenland? Daarvoor heeft de ANWB kortlopende wegenwacht Europa service. Deze ANWB autoverzekering biedt pechhulp voor een vakantie van maximaal 18 dagen. Het is een goedkope autoverzekering waardoor je verzekerd bent van pechhulp op vakantie. Bekijk de prijzen voor de ANWB wegenwacht Europa service hier.

Een andere mogelijkheid is om je volledige pakket af te sluiten inclusief pechhulp in Europa. Dan heb je het hele jaar pechhulp in Europa. Dit is handig voor mensen die vaak met de auto in het buitenland zijn. Veel mensen die regelmatig over de grens rijden met hun auto sluiten deze wegenwacht Europa standaard af.

Ā 

Let op! Niet voor aanhangwagens of kampeerauto’s.

De ANWB wegewacht Europa service is niet bestemd voor aanhangwagens of kampeerauto’s. De ANWB autoverzekering is puur voor de auto zelf. Voor meer informatie over de verzekeringen van aanhangwagens of kampeerauto’s verwijzen wij door naar de autoverzekeringen voor op vakantie.

Autoverzekering op Vakantie (Reisverzekering met auto service)

Veel mensen sluiten een extra autoverzekering af wanneer ze op vakantie gaan. Deze verzekering zorgt ervoor dat jij altijd geholpen wordt als je pech hebt in het buitenland. Bij zo’n extra verzekering is het wel mogelijk om je aanhangwagen of kampeerauto mee te verzekeren. Met de ANWB autohulp service kan jij veilig op vakantie. Het is een aanvullende dekking die je afsluit bij de ANWB reisverzekering.

Autohulp in europa

Met de autohulp verzekering die je afsluit bij je ANWB reisverzekering krijg je autohulp in Europa, inclusief Nederland, maar niet in de volgende landen: Oostelijke delen van Rusland en Turkije. Niet in Ijsland, Madeira, Azoren en de Canarische Eilanden. In vrijwel alle Europese landen waar mensen normaal met de auto heen reizen ben je dus verzekerd van autohulp op vakantie.

Vervangend vervoer of verblijf indien nodig

Is uw auto niet te repareren? Dan heeft u vervangend vervoer of een verblijfsplaats nodig. Hiervoor is ook een aanvullende verzekering beschikbaar. Wanneer je deze aanvullende verzekering afsluit regelt de ANWB een vervangende auto of verblijf voor jou.

ANWB pechhulp in het buitenland (wegenwacht Europa standaard)

ANWB pechhulp is ook af te sluiten in het buitenland. Dit kan gewoon via de ANWB. Je kunt er dan voor kiezen om het hele jaar door pechhulp te verzekeren in het buitenland. Dit is het meest gekozen door mensen die vaker naar het buitenland reizen voor werk of vakantie. Jaarlijks betaal je natuurlijk wel wat meer dan dat je een reisverzekering neemt met autohulp service.

Let wel op dat ANWB pechhulp en een ANWB autoverzekering niet altijd hetzelfde zijn! Een autoverzekering afsluiten is verplicht, een pechhulp verzekering afsluiten niet. Veel mensen halen dit door elkaar.

ANwb pechhulp buiten europa?

Via de ANWB is het ook mogelijk om pechhulp af te sluiten voor landen buiten Europa. Meer informatie over pechhulp buiten Europa vind je hier.

Ā 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.